maanantai 17. toukokuuta 2010

Vionan kaulakoru


Rakas ystäväni Viona täytti juuri vuosia, ja näpräsin sille tällaisen kaulakoristuksen. :) Pohjana käytin valmista pitsinauhaa Presentosta, helmet ovat keräilyerä valtavista varastoistani. Ketjujen virittely jälleen kerran meinasi viedä hermot ja järjen, lenkit on laskettava juuri tasan, muuten koko höskä vetää vinoon. Käytin korussa jonkin verran kierrätysosia, muun muassa keskusriipus on peräisin eräistä korvakoruista. Kierrätyshän on vissiin hyvä juttu. :)

maanantai 10. toukokuuta 2010

Pariton juhlakorvis


Idea tähän parittomaan korvakoruun lähti, kun siivosin korupakkiani. Miten hyvin nämä helmet sopisivatkaan yhteen! Niistähän piti tehdä jotain.

Toteutus oli melko yksinkertainen: lasihelmiä korupiikeillä kiinni allekkain ketjuun. ketjut rinkulaan, ja rinkula korviskoukkuun. :) Näyttäviä koruja saa tehtyä yllättävän pienellä vaivalla ;)

Sirkuskoru :D


Tämän ranneketjun tein itselleni joulun jälkeen, samalla idealla kuin muutaman lahjaksi tekemäni korun. Pohjan tein korupiikeistä ja lasi- ja siemenhelmistä. Värikkäät helmet pujottelin koruvaijeriin, aina korupiikkien silmukkaosien lomitse. Värit ovat tosi herttaiset. Huomaa, että kunkin lenkin väritys jatkuu sen keskelle asetetussa sateenkaarihelmessä! ;)

Supermario-sieni :)


Tämän hauskan sienikorun askartelin hyvän ystäväni Mirkan kanssa viime kesänä Helsingissä. Yöllä. Mirkalla sattui olemaan hamahelmiä ja niille tarkoitettuja alustoja, etsimme netistä sopivan mallin, ja Supermario-sieni oli niin söpö, että se oli pakko tehdä. Vaaleanpunaisena tietty! ;) Helmet ladottiin alustalle, leivinpaperi päälle ja silitysraudalla sulatus. Nopeaa ja helppoa. Ja tosi ihkua! :)

Pyörremyrsky-korvakorut


Nämä hauskat korvakorut väänsin hopeapinnoitetusta kuparilangasta. Ensimmäinen oli tosi nopea ja helppo tehdä, mutta toinen olikin sitten hankalampi saada näyttämään edes jotakuinkin samanlaiselta. Molemmissa siis kaksi spiraalia sisäkkäin. Pyörremyrsky-nimi on kaiketi aika osuva.

Kukkakorvikset


Nämä korvikset olivat ekan massakokeilun tulos. :) Vietimme Anittan kanssa mukavan talvipäivän tehden askartelumassasta helmiä. Sekoitin ensin massasta sopivan sinisen sävyn, muovailin siitä helmen, rei'itin sen parsinneulalla (ei muuten ollut mikään helppo homma saada helmeä pysymään pyöreänä . . .) ja lopuksi koristelin pinnan tummemmalla sinisellä. Muotoilin terälehdet pienistä massapalleroista neulaa apuna käyttäen, keskelle lisäsin tumman siemenhelmen.

Korviksen pohjana käytin valmiita rinkuloita Presentosta, jotka päällystin siemenhelmillä, ja ripustin koukkuihin. Massahelmet kiinnitin rinkulan keskelle korupiikillä, jonka molemmissa päissä silmukat kiinnittyvät rinkulaan. Liimasin helmet pystyasentoon pikaliimalla, koska ne keikahtelivat aina ylösalaisin. Helmein reiän asetteluun kannattaa kiinnittää huomiota tekovaiheessa.

Ruusukoru


Tämän korun idea lähti puhtaasti riipuksena toimivasta ruusukuvioidusta lukosta. Halusin korusta melko napakan, jotta muotokieli säilyisi sirona, ja lukko tulisi paremmin esiin. Toteutukseen käytin helmilankaa, johon pujottelin vuorotellen mattavioletteja puuhelmiä, ja pronssinvärisiä siemenhelmiä. Helmilangan kiinnitin lukon takaosassa olevaan lenkkiin vaijeripuristimella varustetulla solmulla. Yksinkertaista kuin mikä.

Intiaanikoru


Tässä korussa olen käyttänyt paljon kierrätysmateriaaleja. Keskirinkula on napattu ostamistani alekorviksista, pyöreät ja fasettihiptut messinkihelmet ovat myös peräisin toisesta korusta. Nauhaan pujottamieni helmien värit poimin rinkulan pikkukivistä.

Korun pohjana käytin vahattua puuvillanauhaa, johon pujottelin lasi ja metallihelmet järjestyksessä, unohtamatta vaijeripuristimia! Niillä helmet saa pysymään omilla paikoillaan. Käytin kahta erilaista vaijeripuristinta, isojen lasihelmien yhteydessä Blingistä ostamiani kuun muotoisia, jotka puristetaan narun ympärille, ja Presentosta ostamiani tavallisia pikkupuristimia. Kiinnitin myös riipusosan paikalleen isoilla puristushelmillä.

Hauskin osa korun toteutuksessa oli yrittää keksiä miten saan käytettyä kirkkaanvihreitä siemenhelmiä isompana kokonaisuutena. Muotoilin ensin tummasta metallilangasta spiraalimaisen pallon pyöröpihdeillä, sitten pujotin siemenhelmet valmiiseen spiraaliin, ja muotoilin siitä hyvänkokoisen pallon. Helmipallo vielä lähiksenä allaolevassa kuvassa. :)

Palmikkokaulakoru


Tämän kaulakorun toteutukseen kului aivan tolkuttomasti aikaa. Vaikka idea oli selkeänä päässäni alusta asti, jouduin palmikoimaan lettiosuuden neljään kertaan ennen kuin olin siihen täysin tyytyväinen. Materiaaleina käytin siemenhelmillä päällystettyä koruvaijeria, sekä valkoista keinonahkanauhaa, jotka letitin korun pohjaksi. Lettiin kiinnitin korupiikeistä ja helmistä valmistettuja hapsuja. Alunperin kiinnitin hapsut korupiikillä suoraan lettiin, mutta todettuani lopputuloksen olevan auttamattoman tönkkö, lisäsin letin ja hapsun väliin vielä ekstrarinkulat antamaan liikkuvuutta. Hyvinhän se auttoi. :)

Vihreät isommat lasihelmet ovat Presentosta, messinginväriset helmet ovat kierrätettyjä osia toisesta aikansa eläneestä korusta. Keinonahkanauha Tiimari.

Ensimmäinen Memory-vaijeri-koruni :)


Kävin tässä taannoin shoppailemassa Blingissä, ja mukaani tarttui ensimmäistä kertaa memory-vaijeria. Kyse on siis metallilangasta, joka on taivutettu spiraalimuotoon, ja siinä se myös pysyy vääntelystä ja kääntelystä huolimatta. Erityisen kätevää materiaalia erilaisten rannekorujen rakentamiseen, lukkoja ei tarvita, koska koru palaa aina takaisin muotoonsa.

Samalla reissulla ostin myös kuvassa näkyvät ihanat persikanväriset fasettihelmet. Oioioi!

Tämän korun tekeminen ei olisi juurikaan helpompaa voinut olla. Helmet vaijeriin, päihin taivutettiin pienet silmukat, joihin pujotin ohutta ketjua. Tavoitteena oli vähän sama tyyli, kuin naisten kultakellojen varmistusketjuissa. Lisäkoristeeksi kiinnitin vielä fasettihelmillä koristellun ketjun.

Fairy

Fairybug - Fairy

Väkersin tämän rintaneulan kesän festarimyyntiä varten, ja ihastuin siihen itsekin oikein kunnolla. :) Muotokieli on niin herkkä, ja väritys harmoninen. Näitä täytyy saada lisää! Ystäväni Jenna oli myös aivan innoissaan nähtyään perhoskorun, ja hihkaisi hurmaavalla Uuden-Seelannin aksentillaan: It's a fairybug! Keijukaismaisen söpö ötökkä. Aika hyvä luonnehdinta, kieltämättä. :) Keskustana keraaminen helmi, siivet muotoiltu hopeapinnoitetusta metallilangasta, samoin kuin kiehkurat. Kukkakoristepäinen korupiikki helmikauppa Blingistä, vaaleat siemenhelmet Presentosta.